Actie Schoenendoos
21 oktober 2022

Schoenendoosactie geef een schat!

Op zondag 16 oktober zijn we met de kinderen in een feestelijke kindernevendienst XL gestart met het versieren van de eerste dozen voor de schoenendoosactie. De actie loopt dit jaar tot en met zondag 27 november. Dan brengen we tijdens de dienst in de Hoflaankerk samen met de kinderen alle gevulde en versierde dozen weer in de kerk.

Al jaren is deze actie een mooi gemeenteproject waaraan kinderen, tieners, volwassenen en ouderen meedoen. Velen vullen een eigen schoenendoos of leveren een andere bijdrage. Van het versieren van schoenendozen, het doneren van spulletjes voor in de doos, het geven van een gift tot het naaien van knikkerzakjes of het helpen bij het vullen van de dozen, iedereen kan meedoen!
De lege schoenendozen worden met deze actie omgetoverd tot een kostbaar geschenk, een schat voor kinderen in Afrika, in Oekraïne, in Oost-Europa of in een vluchtelingenkamp.

We nodigen u en jullie graag allemaal weer uit om mee te doen! Dan maken we er met elkaar weer een mooie actie van!

Op de landelijke website van de actie staat meer informatie over het vullen en het formaat van de schoenendoos (in de actiefolder). Ook staan er inspiratie video’s op. Leuk om eens te bekijken!

Het rooster van de activiteiten voor de schoenendoosactie en onze aanwezigheid in de kerk kunt u hier inzien. Bovendien staat het op het ledenmenu van de website van Protestants Kralingen.

Dozen kunnen ingeleverd worden op zondag in de kerk (Pro Rege en Hoflaankerk) of bij één van ons. Ook kunnen we langs komen om dozen of spullen op te halen. Laat het weten!

Onze telefoonnummers:
Corry Toxopeus, 06- 14560192 (financiën)
Edith Stapelkamp 010-4470091 (coördinatie)
Elisabeth ter Hoeven, 010-4472888  (coördinatie)

De werkgroep schoenendoosactie
Corry, Edith, Eefke,  Elisabeth, Joleen, Lianne,  Petra