Bijzondere Maaltijd van de Heer
17 augustus 2023

Verleden week kwam Peter thuis met de mededeling dat mevrouw Leny Hagen de diensten van Protestants Kralingen niet kon volgen vanwege computerproblemen, waarop ik tegen Peter zei: “Dan ga ik zondag naar Leny toe om te kijken of we het probleem kunnen oplossen.”

Ik zag dat ook de Maaltijd van de Heer werd gevierd. Een foto -karaf met wijn, brood en twee glaasjes-  heb ik voor de dienst naar ds. Marianne Bogaard gestuurd. Ik wenste haar een goede dienst. Zij schreef terug: “Jullie ook een goede dienst in verbondenheid met ons.” Bij Leny aangekomen kreeg ik het ook niet voor elkaar. “Wie kunnen we bellen?”, vroeg ik haar. “Ed Hordijk”, zei Leny. Enfin, bellen met Ed en ja hoor, hij kwam meteen want “als het voor Leny is, kun je mij altijd bellen!”, was zijn commentaar. Ed kreeg het gelukkig voor elkaar. De dienst was al geruime tijd begonnen en daardoor misten wij de preek.  

Maar we hebben wel de Maaltijd van de Heer kunnen vieren, door brood en wijn met elkaar te delen. Het was een heel intiem en bijzonder moment wat aan de zondag een meer dan prachtige kleur gaf.  

Sipke Sels