Collecte voor La Sonrisa Naranja
16 maart 2023

In Ecuador Guayaquil werken Els en Gonzalo al meer dan 15 jaar in de kliniek in de wijk Horizontes. Deze maand zijn de schoolvakanties begonnen en Els vertelt er het volgende over:

En toen brak maart aan: het begin van de grote vakantie. Tijdens deze vakantie hebben alle kinderen 2.5 maand vrij. De kinderen uit gegoede gezinnen gaan dan op vakantiecursussen, waarbij er veel leuke dingen georganiseerd worden zoals sport, kunst, koken, robotica etc. De kinderen uit onze wijk hebben vaak niet zoveel geluk en voor hen is de vakantie vaak urenlang televisie kijken, want buitenspelen is door de criminaliteit niet aan te bevelen en er is geen geld voor dure cursussen.

Maar gelukkig kan de stichting Sonrisa Naranja voor het eerst sinds de pandemie weer een vakantiecursus organiseren. Sinds 27 februari zijn we begonnen met activiteiten voor 40 kinderen. Elke dag wordt er geknutseld en krijgen de kinderen les in Engels. Ook komt er elke dag een lerares muziek om aan de grotere kinderen van 6 tot 8 jaar muzikale vorming te geven. Tweemaal per week krijgen alle kinderen het eerste uur van de dag een lesje kinderzumba. En als klap op de vuurpijl gaan ze elke vrijdag op een stap. Tot nu toe zijn ze naar het brandweermuseum geweest: allemaal in een prachtige bus gesponsord door een Belgische vriend (Ecuadorian Buscharter). Na afloop wilden alle kinderen brandweer worden!!! Wat een ervaring.”

De stichting in Nederland bekostigt dit, voornamelijk door jullie giften, donaties en de collectes! (zoals ook weer zondag 26 maart in de Hoflaankerk) Dank daarvoor!

Wim en Hennie van der Linden