Doppenactie
14 september 2023

Op veler verzoek even aandacht voor het inzamelen van plastic doppen en dopjes van bier- en frisdrankflesjes. Alweer een paar weken staan de blikken waarin plastic doppen gespaard kunnen worden in de Hoflaankerk. Het heeft even geduurd voor ze uit de verhuisdozen tevoorschijn kwamen, maar nu staan ze naast de collectezuilen aan de kant van de Oudedijk-ingangen. De opbrengst van de plastic doppen is bestemd, zoals u al vaker hebt kunnen lezen, voor de opleiding van hulphonden door het KNGF Geleidehonden. Sinds de doppenactie startte in 2015 zijn er in het hele land al tienduizenden euro’s bij elkaar gespaard.  

En dan de dopjes van de bier- en frisdrankflesjes, die kunnen ook ingeleverd worden. De opbrengst daarvan (er zit tin in de doppen) is voor het Diabetesfonds. Deze actie loopt al sinds 2014 en er is volgens de website van het Diabetesfonds inmiddels 100.000 euro opgehaald (bericht uit 2022). Het wordt gebruikt voor diabetesonderzoek. 

Wat in de kerk verzameld wordt, geven we weer door aan grotere inzamelpunten. Dit sparen van de doppen voor deze goede doelen is een kleine moeite. Doe mee! 

Henny de Vos-Koerselman