Evensong in de kerk van Burgh
14 juli 2023

Toen ik een aantal dagen bij vrienden in Renesse logeerde, stelden zij voor om op zaterdag 8 juli aan het einde van de middag naar de hervormde kerk in Burgh te gaan om de ‘English Choral Evensong’ bij te wonen.

Omringd door perenbomen is dit het oudste protestantse kerkgebouw van het eiland Schouwen-Duiveland, gebouwd tussen 1671 en 1674 en tevens Rijksmonument.

Niets vermoedend betraden we het historische kerkje en werd ik bij de ingang verrast door de aanwezigheid van onze Mirjam van den Hoek. Beiden vroegen we ons af wat ons daar in Burgh bracht.

Het bleek dat Mirjam inviel voor de vaste dirigent, die ziek was. Gegeven de korte voorbereidingstijd was dat voor Mirjam best nog even pittig, maar natuurlijk leidde zij de koorzang zeer vakkundig. Het werd een prachtige bijeenkomst met mooie koorzang, samenzang, voorzangen door Douwe Kamstra en diverse schriftlezingen door Cees Versnel.

Na deze toevallige ontmoeting met Mirjam konden we terugkijken op een mooie, sfeervolle samenkomst, een goede voorbereiding op de aansluitende zondag.

Dorothea van Santen