Geslaagde startzondag
23 september 2022

Dát geeft de burger moed. De Startzondag editie 2022 van  afgelopen zondag is een klinkend startsein geworden voor weer een nieuw seizoen van Protestants Kralingen. En dat stemt dankbaar en blij. We kijken weer vooruit, mogen weer plannen maken. Wat was het goed om weer zoveel mensen te zien in de kerk, gemeenteleden, jong en oud, die aangaven: ‘Laat het nieuwe seizoen maar komen, we hebben er zin in!’. Natuurlijk de bevestiging van Pjotr tot diaken met een speciale opdracht echode nog na, wat was dat ook een mooi gezicht en wat was het goed om als kerkenraad daar, beschermend, aanmoedigend maar ook trots, achter Pjotr te mogen staan.

Na deze feestelijke dienst was er volop ruimte voor ontmoeting en gesprek, een belangrijk onderdeel van onze gemeente. Als er iets is dat we geleerd hebben in de coronatijd dan wel dát, namelijk  dat het Lichaam van Christus ook  een gemeenschap van ménsen is, mensen die om elkaar geven en elkaar willen zien  spreken en bemoedigen.

Wat ik hier, op deze plek vooral wil benadrukken is de het feit dat zovelen dit mogelijk hebben gemaakt. Want om een dergelijk evenement in goede banen te leiden wordt veel werk verzet, niet alleen op de dag zelf maar al dágen (soms weken!) daarvoor.

Bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!

Laurens van der Ziel
Voorzitter

Hieronder wat foto’s van startzondag. Als je ingelogd bent als abonnee dan zie je 6 foto’s. Zo niet, dan zie je er slechts 3.