Herdenk Qatar
21 november 2022

Zondag 20 November begon het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Bij de bouw van de stadions en voorzieningen vonden vele arbeidsmigranten de dood. Kerkinactie geeft informatie over de positie van arbeidsmigranten (die er al jaren is en zal blijven) in de Golfregio, en over het werk van de kerken onder arbeidsmigranten. Een voorganger van de arbeidsmigranten komt aan het woord en er zijn projecten om te steunen:

Lees meer

Daarnaast werd er door de Micha-organisatie zondag 20 november as, voorafgaand aan de opening van het WK voetbal, in Utrecht in de Domkerk om 14.30 uur een herdenkingsdienst georganiseerd. Verschillende kerkgenootschappen en organisaties werkten mee aan deze dienst. Namens de Protestantse Kerk Nederland heeft ds. Karin van de Broeke aan deze herdenkingsdienst meegewerkt.

Lees meer

Er zijn allerlei overwegingen om wel of niet het WK te volgen. Daarin zullen verschillende mensen verschillende beslissingen nemen. Het is goed om elkaar daarin niet te (ver-)oordelen. Het is wél van het grootste belang om stil te staan bij de zovele naamloze omgekomen arbeiders – en bij de zo kwetsbare positie van arbeidsmigranten in de Golfregio, nu én na het WK.

Ds Ilse Hogeweg