Herdenking en kranslegging 4 mei
25 april 2024

Op verschillende locaties in Rotterdam vindt in de avond van 4 mei de Dodenherdenking plaats. Onze gemeenteleden zijn van harte welkom om de herdenking en kranslegging bij te wonen bij het monument de Steen van de Miljoenen Tranen aan de Oudedijk. Dhr. Nico Weerheim (Chr. Ger. Gemeente Rotterdam-Kralingen) en  Marjan Verveda (van onze gemeente) leggen dit jaar de krans namens vijf kerken van Kralingen.*) 

Vanaf 19.30 uur verzamelen zich buurtbewoners en klinkt koraalmuziek tot een vijftal minuten voor 20.00 uur. Precies om 20.00 uur nemen we de gebruikelijke 2 minuten stilte in acht, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus, het lezen van een gedicht, een toespraak en de kranslegging. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting in de Hoflaankerk. 

Juist nu is in vrede gedenken ontzettend waardevol. 

Annie van Hoof, 

Coördinator kranslegging kerken van Kralingen. 

*) Deelnemende gemeentes zijn de Evangelische Broedergemeente Rotterdam (Avenuekerk), de Christelijke gereformeerde gemeente Rotterdam Kralingen (Jeruzalemkerk), de Pinkstergemeente ‘Kom en zie’ en de wijkgemeentes Hervormd en Protestants Kralingen.