Hoe is het met Pro Rege?
27 juli 2023

Op dit moment zijn de kerkrentmeesters samen met onze koster Marjolein Gorissen en een aantal gemeenteleden druk bezig om Pro Rege zo leeg mogelijk op te leveren voor de nieuwe eigenaar.

Er zijn heel wat oude spullen die al jaren op de zolder lagen afgevoerd naar het milieupark. Daarbij kwamen we van alles tegen: van dozen met borrelglaasjes tot een loodzware stencilmachine. Het kerkelijke archief is opgeschoond en wat waardevol is wordt bewaard. Inventaris die we kunnen gebruiken bijvoorbeeld een aantal rode stoelen uit de kerkzaal, tafels, het kunstwerk in het liturgisch centrum, twee piano’s, geluidsapparatuur en keukeninventaris wordt overgebracht naar de Hoflaankerk.

De antependia (liturgische kleden) hebben een mooie bestemming gevonden in het verpleeghuis waaraan Diederik Lanzing, onze ouderling met een bijzondere opdracht, verbonden is.

En we hebben het orgel kunnen verkopen aan de wijkgemeente Oranjekerk in het Kleiwegkwartier. Hun orgel was niet meer te repareren en ze zijn er erg blij mee. Het is mooi dat het orgel een tweede leven krijgt in een kerk in Rotterdam.

Er worden nog wat spullen verkocht via Markplaats en de kringloopwinkel op de Oudedijk heeft ook wat meegenomen. Zo komt het definitieve eind aan ons gebruik van Pro Rege in zicht en is het gebouw klaar voor een nieuwe fase.

Cees Steendam (namens de kerkrentmeesters)