Inzameling voor de Voedselbank
17 januari 2024

Zondag 28 januari willen de diakenen een inzameling in natura houden voor de Voedselbankwinkel. Het gaat dan vooral om non-food producten: tandpasta, shampoo, doucheschuim, toiletpapier, wasmiddel, afwasmiddel.  

De Voedselbank is alweer een paar maanden weg uit de Hoflaankerk. Onze voormalige klanten krijgen hun boodschappen nu in een kleine Voedselbanksupermarkt aan de Crooswijkseweg, waar ze een beperkt aantal producten mogen uitzoeken, en waar ook non-food producten in de schappen liggen.  

Ook al is er geen uitgiftepunt meer in de kerk, onze contacten met de Voedselbank en zijn klanten zijn daarmee niet verbroken. Een paar vrijwilligers uit Protestants Kralingen helpen nu in de winkel. En de diaconie heeft ook nog altijd rechtstreeks contact met wat mensen die voorheen iedere dinsdagmorgen naar de Hoflaankerk kwamen.  

We horen van alle kanten (en lezen zelfs in de krant) dat het aanbod in de Voedselbankwinkels op het moment vrij karig is. Dat is niet ongebruikelijk, zegt de Voedselbank. Eind januari, begin februari is er altijd een dip in de toevoer. En non-food producten zijn deze weken bijna helemaal niet in de winkel. Terwijl toch juist een van de voordelen van de Voedselbankwinkel zou zijn (zo werd verteld) dat mensen ook wasmiddel konden krijgen en andere non-food producten.  

Daar willen we dus wat aan doen. Daarom vragen we u om zondag 28 januari een of meer producten mee naar de kerkdienst te nemen: wasmiddel, afwasmiddel, toiletpapier, tandpasta, shampoo, doucheschuim. De diaconie zorgt ervoor dat die spullen dan heel snel op de Crooswijkseweg terecht komen.  

Op een morgen of een middag dat er een kerkvrijwilliger in de winkel helpt komen zo ongeveer 150 mensen langs. Met een stuk of 70 kerkgangers zullen we zo veel producten wel niet bij elkaar krijgen. (Maar u mag ons aangenaam verrassen.) Gelukkig heeft de diaconie ook nog wat geld dat toch al bestemd was voor de Voedselbank, geld dat verkregen was uit de verkoop van kleine spullen van Pro Rege. Dus we zullen met dat geld op een verstandige manier producten aankopen, zodat echt véél mensen iets uit de winkel mee kunnen krijgen.  

Namens de diaconie,
Leonard de Vos