Kerkmaatjes Femke en Jeanette
24 augustus 2023

Zondag 13 augustus hadden Femke Bertram en ik afgesproken elkaar te ontmoeten, nadat we als kerkmaatje aan elkaar gekoppeld waren. Het beloofde mooi weer te worden, dus de keuze viel op een buitenactiviteit. Femke houdt erg van kunst en cultuur, dus als alternatief hadden we al eerder een middag museum (Kunsthal) genoemd. Maar het werd Arboretum Trompenburg.  

Het was een mooie middag, waar we over allerlei dingen hebben gesproken, al wandelend door het arboretum, waar we eigenlijk meer aandacht hadden voor het gesprek, dan voor de mooie tuin. Die was dit keer de achtergrond. In de theetuin hadden we onze lunch. Het was druk,  maar we hadden een rustig tafeltje, en het wachten op onze pannenkoek/broodje was geen enkel probleem.  

Ik leerde Femke kennen als een zeer kunstzinnige vrouw, heel open, en zoekend naar een goed vervolg op haar levensreis. Ik bewonder het artistieke in haar, juist omdat ik dat zelf helemaal niet zo heb. Grappig was dat ze me vertelde dat haar achternaam, Bertram, ook de naam van een plantje is. Het zou een klein, niet al te bijzonder plantje zijn, maar ik heb het thuis natuurlijk opgezocht, en het is een heel mooi bloempje, dat groeit op vochtige grond, en bloeit van juli tot september. Kijk nou zelf: mooi toch! 

Femke houdt zelf erg van groen en tuinieren. Helaas heeft ze zelf alleen een klein balkon. Gelukkig hebben we hier in Kralingen het Kralingse Bos, waar ze vaak te vinden is, wandelend met haar hond.   

Jeanette 

Een korte aanvulling van Femke: 

Oprecht een hele fijne wandeling gemaakt met mijn kerkmaatje Jeanette. Een mooi gebaar vanuit de kerk om zo tijdens een wandeling door het groene Trompenburg, aangevuld met een lekkere lunch, een verhaal te horen van een mooi mens. En voor mij een gelovige die aanvulling geeft aan de inhoud van mijn reis.