Kerkpleinmiddag 28 oktober
15 november 2023

Het thema was: Wat kies jij?

Er hingen heel wat posters in de kerkzaal. Maar op welke partij gaan we in november stemmen?

Na koffie en koek vertelde Tanja over wat God van ons verwacht als rentmeesters die zorg dragen voor de aarde. Daarna kregen we een inkijkje in hoe het er aan toe gaat op het stembureau! Monique en Lucien legden ons uit en lieten zien wat daar zoal gebeurt. Uit de deelnemers kozen we een voorzitter en zijn assistenten. Een stemhokje en een super groot rood potlood ontbraken niet! Leonard liet ons een paar filmpjes zien op de schermen.

In kleine groepjes kon ieder zijn zegje doen over wat hij of zij belangrijk vindt in het dagelijks leven en waar de regering zorg voor zou moeten dragen. Met zelfgemaakte posters werd dat nog eens onderstreept. Ieder kreeg een echte 010 verkiezingssjaal om de hals mee naar huis. En nu hopen we natuurlijk dat iedereen gaat stemmen op 22 november.

Tot slot vertelde Tanja aan de deelnemers dat zij gaat verhuizen en in december afscheid gaat nemen van Kerkplein. Gelukkig is het nog niet zover, pas na de adventsviering in de Fonteinkerk wordt dat werkelijkheid. Bij Samen010 hebben we er als vrijwilligers sterk voor gepleit dat er opnieuw iemand wordt aangesteld om door te gaan met Kerkplein en vooral om er voor de deelnemers te zijn als dat nodig is. En natuurlijk gaan wij als Werkgroep Kerkplein Kralingen samen met onze trouwe helpende handen enthousiast door met het organiseren van Kerkpleinmiddagen in de Hoflaankerk!

Monique, Edith, Tanja en Annie

(als u ingelogd bent krijgt u hieronder nog twee foto’s te zien van de Kerkpleinmiddag)