Serve the City Hemelvaartsactie
17 april 2024

Doe mee in Kralingen van 1 t/m 12 mei 2024! 

Ook dit jaar organiseren veel kerken in Rotterdam in de periode rond Hemelvaartsdag (1-15 mei) weer acties om de stad waarin we leven te dienen. Inspiratie voor dit evenement is Jeremia 29, waarin Jeremia met een brief vanuit Jeruzalem de weggevoerden in Babel waarschuwt niet teveel te dromen over een spoedige terugkeer en hen aanspoort om actief bezig te zijn en ook te bidden voor de stad waarin ze verblijven,           want in haar bloei is ook jullie bloei. 

In Kralingen willen we ook op een praktische manier de wijk dienen, wijkbewoners ontmoeten en de wijk nog mooier maken. De volgende acties worden georganiseerd: 

1. Inzameling voedselbank

Inzameling van houdbare producten als aanvulling op het voedselpakket van de voedselbank. We gaan weer folders verspreiden in de buurten van de kerken. Inzamelingsdata bij de Evangelische Broedergemeente (Avenue Concordia 107) zijn zondag 5 en zondag 12 mei, bij de Hoflaankerk in ieder geval op donderdag 9, zaterdag 11 en zondag 12 mei. Ook Kom en Zie gaat waarschijnlijk nog meedoen.

Op zaterdag 4 mei staan we weer van 10.00 -14.00 uur bij Albert Heijn (Oudedijk 149) om in te zamelen.

Voor al die verschillende acties en dagen kunnen we nog vrijwilligers gebruiken, graag aanmelden bij Liesbeth de Boer (06-38273378 of liesbethhdeboer@gmail.com)

2.  Lunch bij opvang Havenzicht

Op dinsdag 7 mei wordt er een lunch verzorgd voor cliënten van de daklozenopvang Havenzicht, Willem Ruyslaan 10. 

3. Afval ruimen in de wijk

Zaterdag 11 mei gaan we van 10.00 tot 12.00 uur afval rapen met jongeren en ouderen in de wijk. Via de gemeente ontvangen we opruimmaterialen zoals afvalprikkers, handschoenen en afvalzakken. We starten met koffie en lekkers bij Kom en Zie (Gerdesiaweg 494), waarna we in groepjes de wijk doorlopen om afval te rapen richting de Hoflaankerk. Daar eindigen we met een lunch met o.a. poffertjes. 

Opgeven als deelnemer kan bij Pieter Hollebrandse (m 06-10654394 of cvdhgk@gmail.com) of Liesbeth de Boer
(m 06-38273378 of liesbethhdeboer@gmail.com) 

4. Kerkentocht 

Op zaterdag 11 mei is er ook een kerkentocht in Kralingen. Er wordt een mooie tocht uitgezet langs de kerken in Kralingen en daarvoor is er een routeboekje beschikbaar. Alle deelnemende kerken zijn open tussen 10.00 en 16.00 uur. Het beste beginpunt is de Jeruzalemkerk, maar ook vanaf een ander punt kunt u de wandeling maken. Overal zijn routeboekjes verkrijgbaar en u wordt met iets lekkers bij de volgende kerken op de route verwelkomd:

  • Jeruzalemkerk – koffie met appeltaart 
  • Hoflaankerk - soep
  • Lambertuskerk – broodjes
  • Evangelische Broedergemeente – Surinaams gebak
  • Kom en Zie – een verfrissing of koffie en thee met wat lekkers erbij

Wilt u helpen in de Hoflaankerk, graag ook dan aanmelden bij
Liesbeth de Boer (m 06-38273378 of liesbethhdeboer@gmail.com                     

Meer informatie over alle acties en mogelijkheden om vrijwilliger hierbij te zijn, vindt u op de site van servethecityrotterdam.nl