Startzondag 17 september
21 september 2023

We begonnen de startzondag al vroeg in de ochtend met ‘Samen geloven, samen leven.’
Onze beide predikanten gingen voor in de eredienst met medewerking van de cantorij. Tevens namen we in deze dienst afscheid van Jeanine Wisse als pastoraal medewerkster. Helaas gaat zij ons verlaten in verband met haar verhuizing naar Goes. Ds Marianne Bogaard bedankte haar voor het vele werk dat zij heeft verricht en overhandigde een mooie bos bloemen.

Na de dienst stond Evert Toxopeus voor de kerk met een schitterende oldtimer-bus om een aantal mensen te vervoeren naar de speciaal ingerichte werf bij Evert en Corry thuis om de startzondag voort te zetten.

Ook de tieners kwamen op 17 september bij elkaar voor de start van het seizoen. Zij begonnen bij Anieke thuis met het eten van taart en staken daarna over naar het Kralingse bos om te gaan klootschieten. Het was erg gezellig, en leverde leuke reacties op. Zo vroeg een voorbijganger welk spel dit was. Hij was aan de andere kant van het bos namelijk ook al een groep tegengekomen (Ha ha, dat waren de volwassenen van onze kerk). De foto’s zijn er getuige van.

(In dit artikel zijn een aantal foto’s verborgen voor niet ingelogde lezers.)

En dan natuurlijk de grote bijeenkomst op het erf van Corry en Evert Toxopeus aan de Kralingseweg, dat zij beschikbaar hadden gesteld. Evert had ook veel plezier in de voorbereidingen. Dinsdag vroeg ik aan Corry hoe zij het zelf hadden ervaren, want het was toch wel een hele uitdaging.

Corry vertelt: “ Ja inderdaad het was een leuke uitdaging, maar na publicaties over de startzondag op de website en in de nieuwsbrief kwamen er ongelooflijk veel reacties. Mensen, ook buren kwamen spontaan met stoelen, tenten en andere benodigdheden. Vanuit de Hoflaankerk werden veel spullen gebracht om dit evenement te laten slagen, want je wilt toch ook iedereen van koffie en een drankje voorzien. De oproep aan de gemeente om voor de inwendige mens iets te bereiden leidde tot een enorme hoeveelheid aan zoetigheden, hartige hapjes en een lekker wijntje. Echt verrassend.

En de zelfgebakken poffertjes van Wouter vonden gretig aftrek. Ons speciale professionele poffertjes bakapparaat toverde in no time maar liefst 600 stuks tevoorschijn. Wouter had zelf het beslag gemaakt en vanuit de garage ging het bakken fantastisch. Later nam Monique het over maar ook die serie ging schoon op.

De kinderen hadden nog een puzzeltocht gemaakt en op het terrein hadden we sjoelbakken geplaatst en was er een speciaal spel met paaltjes schieten. Onder de bezielende leiding van Jan Haas gaf dit veel vertier en werden er zelfs teams samengesteld.”

Wat was het meest spannend? Daar hoefde Corry niet lang over na te denken:
“Ontegenzeggelijk het weer. Nadat zaterdag alles helemaal ingericht en klaar stond dreigde er voor zondag regen ……en die kwam. Gelukkig werd het om 10.30 uur droog. De opkomst was verrassend en denk dat iedereen terug kan kijken op een geslaagde Startzondag.”

Ja, geslaagd was het zeker. Heel veel dank hiervoor aan Evert en Corry Toxopeus die ons zo gastvrij hebben ontvangen en – samen met een groep vrijwilligers – een heleboel werk hebben verzet.

Dorothea van Santen