Taizé op herhaling in de Oosterkapel
11 oktober 2023

Taizé/Rotterdam 2010. Dit resoneerde sterk donderdag 5 oktober in de Oosterkapel. Taizé en wat houdt het in: thema van de Prinsenlandkring en enthousiast toegelicht door Ds Marianne Bogaard. Zij nam de aanwezigen mee op de reis van Frère Roger, de stichter van deze communiteit in de Franse Bourgogne. Haar enthousiasme werd gedeeld door de aanwezigen, waarvan een aantal, soms meerdere malen, er ook werkelijk is geweest. En velen stond het dus  helder op het netvlies: de ‘invasie‘ van duizenden Taizé-pelgrims naar de Maasstad, waaraan onze gemeente met wel drie locaties aan had bijgedragen: Hoflaankerk, Pro Rege en de Oosterkapel.

Het werd een geanimeerde ochtend. Een gemotiveerde spreker en dito toehoorders en versnaperingen omdat er ook wat te vieren viel. Een van de vaste gasten was zojuist negentig geworden!

Het stramien van de Prinsenlandkring is betrekkelijk eenvoudig: we beginnen met koffie (en soms, zoals nu ‘wat erbij’) en koersen dan inhoudelijk richting pauze. Weer koffie (of thee) en dan een soort van nabetrachting. Er is veel ruimte voor ieders inbreng en het onderlinge gesprek. Het geheel stond deze donderdag onder leiding van Elsa Oosterhuis. De organisatie en verzorging lag in handen van Cobi Voorvelt.

Donderdag 2 november (10.00 uur) staat de volgende bijeenkomst van de Prinsenlandkring gepland. Kom dan gerust eens langs in de Oosterkapel en maak kennis met deze mooie, nuttige en geanimeerde traditie!

Laurens van der Ziel