Uitnodiging Alphacursus
17 januari 2024

Ds. Roelof de Wit van Hervormd Kralingen start in zijn wijkgemeente een Alphacursus, waarvoor wij vanuit onze gemeente ook van harte zijn uitgenodigd om mee te doen: 

De Alphacursus heeft in kerkelijk Nederland (en ook daarbuiten) zijn weg gevonden: al jarenlang is het een beproefde manier om kennis te maken met het christelijk geloof. Ook in Kralingen willen we starten met de Alphacursus.  

Gedurende 10 avonden staan we stil bij de kernthema’s van het geloof, en spreken we daar met elkaar over door. Een mooie manier om meer thuis te raken in de Bijbel, of om je geloof een opfrisbeurt te geven. We doen het op een laagdrempelige manier: voorkennis is niet nodig. We doen het ook op een ontspannen manier: we beginnen met een maaltijd (wel zo gezellig). 

De eerste bijeenkomst is na de voorjaarsvakantie, op 29 februari (een unieke kans om te beginnen op 29 februari; dat komt bijna nooit voor 😉 

De eerste keer is op donderdag 29 februari 2024. De andere avonden zijn ook op donderdag: 7, 14, 21 maart, 4 en 11 april, daarna volgt een weekend (over de Heilige Geest) op vrijdagavond en zaterdag tot het begin van de middag: 19 en 20 april. Dan is er een korte pauze, en tot slot komen we nog bij elkaar op 16 en 24 mei. We beginnen de avonden om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur), en om 21.15 uur sluiten we af. Aan de Alphacursus zijn geen kosten verbonden. 

Mocht je interesse hebben, meld je dan aan bij mij. Of mocht je iemand kennen voor wie dat wel wat zou kunnen zijn, laat hem of haar het dan weten. Aanmelden kan via predikant@hervormdkralingen.nl of 06-35605143. Daar kun je (indien nodig) ook je vragen stellen. 

ds. Roelof de Wit