Vluchtelingenkind | deel 3
10 juni 2022

Onwelkom kind

Zondag 15 mei werd baby Rosie gedoopt. In het kyrie­gebed aan het begin van de dienst sprak ds Marianne Bogaard over baby’s die níet met zo veel liefde worden ontvangen als Rosie, over baby’s die onder zo veel slechtere omstandigheden hun leven beginnen.

Ik denk dan aan Mehret. Ik vertelde al eerder over haar. De moeder van Mehret houdt zielsveel van haar, ze doet alles voor haar kind. De omgeving van Mehret – school, atletiekclub, Pauluskerk, advocaat, ik – wij gunnen Mehret het beste. Ik ging mee naar een atletiek­wedstrijd in Barendrecht. Ik zag haar winnen. Ze was blij. Ze werd gefeliciteerd. Ze had pret met de andere kinderen. Ze hoorde er bij, ze was één van hen. Een opgewekt Rotterdams meisje.

Maar niet voor de Nederlandse overheid. Die sluit haar buiten. Nu al acht jaar lang. Jij moet weg uit Nederland. Jij mag hier niet zijn.
Straatarm zijn ze. De Pauluskerk zorgt voor het absolute minimum. Ik probeer iets meer te geven. Net zulke atletiekschoenen als haar clubgenootjes bijvoorbeeld.

U kunt ook helpen: NL 33 RABO 0373 7130 10 van de diaconie van Protestants Kralingen. Onder vermelding van: Mehret. U kunt ook geven via de Appostel app.

Leonard de Vos

Foto; de nn kidsrun in Rotterdam. Mehret werd 3de in haar leeftijds-groep.