Voedselbank
28 maart 2024

We hadden nog altijd een behoorlijk bedrag beschikbaar vanuit de veiling bij het afscheid van Pro Rege. Er is even afgewacht om te kijken waar we de mensen van de voedselbank het beste mee konden helpen, nu de voedselbank is verhuisd van onze kerk naar de winkel. Het aanbod is nogal wisselend, soms is er ineens heel veel van iets (nu bijvoorbeeld aardappels en wortels) en op andere momenten is er geen aardappel te vinden in de winkel. Maar toiletpapier en wasmiddelen blijven ook in de winkel een schaars goed.  

Vorige week en afgelopen week hebben we daarom zo’n 150 pakken toiletpapier en 150 flessen wasmiddel afgeleverd bij de supermarktwinkel van de voedselbank in Crooswijk. Vorige week op een dinsdag de eerste 50 flessen wasmiddel. Aan het eind van die dag zijn die dan allemaal op. Afgelopen woensdag is de rest geleverd. De winkel is drie dagen per week open en de cliënten komen een keer per week op een vast tijdstip en vaste dag. 

Het viel ons op dat de schappen, waar pasta en rijst hoort te liggen, leeg waren. Eigenlijk mogen de cliënten elke week 1 pak pasta dan wel rijst meenemen. Maar dan moet het er natuurlijk wel zijn. Spontaan hebben we toen nog maar even aan de overkant wat rijst en pasta gekocht. We gaan ervan uit dat de collecte van afgelopen zondag daar voldoende voor was. 

Ondertussen heeft het zegeltjes sparen bij de Plus ook een heel mooi resultaat opgeleverd. We konden zo 21 pakketten brengen bij mensen die het goed kunnen gebruiken.  

Zo nu en dan krijgen we ook van gemeenteleden een tasje in handen geduwd met mooie producten, die vinden allemaal hun weg naar de winkel en zo naar de cliënten. Heel leuk. U allemaal hartelijk dank voor alle gaven. 

Liesbeth de Boer (diaken) en Henny Koerselman (vrijwilliger voedselbank) 

Foto: de volgeladen auto, die veel commentaar opleverde van buurtgenoten