Vrolijke medewerkersavond
12 juli 2022

Vrijdag 1 juli in Pro Rege

Alle medewerkers van onze gemeente waren uitgenodigd als bedankje voor hun trouwe inzet. En zo’n vijfendertig mensen hadden daar gehoor aan gegeven. Marjolein en Arie verzorgden ons met drankjes en hapjes.

“Wie hoort, ziet en herkent de meeste spreekwoorden en gezegdes uit de Bijbel in deze tekst?” Dat was de opdracht en het spelletje van deze medewerkersavond, maar eigenlijk was het het meest fijn om elkaar weer te zien, te spreken, met elkaar te lachen en te overleggen.

In het openingswoord van de voorzitter van de kerkenraad Laurens van der Ziel werd Leo­nard de Vos geroemd en bedankt voor zijn tomeloze inzet voor ons kerkblad Caleidoscoop, waarvan dit het laatste nummer is, maar dat voortgezet wordt in nieuwsbrief en website.

Daarna vonden mensen elkaar met behulp van  stukjes ansichtkaarten, geknipt door Annie van Hoof, om in groepjes verder te gaan. Allereerst werd een door Jan Haas gecreëerde tekst voorgelezen door Hennie van der Linden, waarin zeker dertig spreekwoorden en gezegdes verborgen waren, die terug te voeren zijn op Bijbelse teksten.  Daarna kreeg elke groep de tekst voor z’n neus en ging een ieder aan de slag.

“Op de dag dat ik 50 werd kreeg ik heel erg slecht nieuws. Ik was er zo vol van, ik moest het iemand vertellen, dus ging ik naar de buurman, met wie ik het goed kan vinden. Ik had zo’n haast dat ik me vergat aan te kleden en rende in mijn blootje naar buiten. Ik had nog geen twee stappen gezet of ik botste tegen een hinderlijke steen, waardoor ik daarna in een kuil viel, die ik gisteren nog met mijn buurman gegraven had. Gelukkig was de bodem zacht.”

Bovenstaande tekst bevat zeker acht uitdrukkingen. Ziet ú ze?
Het niveau was hoog en uiteindelijk moest de bonusvraag “Hoeveel traptreden heeft Pro Rege?” uitkomst bieden om de winnende groep bekend te maken.
En natuurlijk moest ons jurylid Sipke Sels zo nu en dan ingrijpen. Wat dan weer gesust werd door Trudy van As.
Het was een geslaagde avond!

Hennie van der Linden