Afscheid van Sjaak en Tini Roos
10 november 2022

Na ruim 8 jaar deel van Protestants Kralingen te zijn geweest gaan wij afscheid van u nemen. De reden is dat we verhuizen naar Dordrecht en daar ons plekje willen gaan vinden. Eerst overbruggen we nog in een huisje in Colijnsplaat.

In de tijd die we in Kralingen konden kerken hebben we veel mensen leren kennen. Dit was, naast de kerkdiensten en bijzondere vieringen vooral het geval bij de ontmoetingen tijdens activiteiten waar we bij betrokken waren. Tini was bij de kinderen tijdens de dienst, deed de verzorging van de bloemen, was betrokken bij Carol Evensong (later Thanksgiving) en ‘Koken met Overtuiging’. Sjaak werd diaken, nam het initiatief voor de vredestafel in Kralingen/Crooswijk, samen met o.a. de Marokkaanse Moskee, EBG en Inloophuis Crooswijk en deed mee met de Voedselbank. We werkten er allebei graag aan mee om de verbinding tussen mensen vanuit de diverse geloven en culturen in de stad te zoeken. Zo vertegenwoordigden we ook Protestants Kralingen bij het ‘Platform Levensbeschouwing en Religie’. Door dit alles hebben we veel geleerd en genoten van al die mensen op ons pad.

We hebben onze tijd in Kralingen als warm en inspirerend ervaren. Mede door de prediking van Ilse en Rian en Marianne en natuurlijk de gesprekjes tijden het koffie drinken na de dienst.

We willen jullie allen hartelijk danken voor de achterliggende jaren die we samen optrokken. Ook willen we jullie persoonlijk en als gemeenschap een mooie toekomst wensen.

Tini en Sjaak Roos