Geslaagde inzameling Voedselbank
25 mei 2023

Vorige week is in het kader van ‘Serve the City’ een aantal vrijwilligers druk geweest met een inzameling voor de Voedselbank. De week ervoor begon het feitelijk al met het verspreiden van zo’n 2400 flyers rond de Hoflaankerk en de Avenuekerk. Dat heeft zeker nut gehad. Want niet alleen de vrijwilligers, maar heel veel mensen zijn druk geweest met de inzameling. In drie dagen zijn bij de Hoflaankerk zo’n 1.000 producten ingeleverd. Daarnaast zijn op vrijdag 19 mei in drie uur bij Albert Heijn zo’n 500 producten ingeleverd.

Heel veel blikken en potten groente en heel veel pasta. Maar ook grote flessen wasmiddel of kleine potjes groente. Allemaal even gewenst. Bovendien ontvingen we bijna 200 euro om naar eigen inzicht spullen voor te kopen.

Afgelopen dinsdag hebben we de eigen cliënten van het afgiftepunt van de Hoflaankerk al wasmiddel, shampoo en koffie en/of thee mee kunnen geven. En komende week staat er pasta plus saus en een pot groente klaar om uit gedeeld te worden.

Ook het uitgiftepunt van Kom en Zie deelt mee in de opbrengst. Bij de EBG in de Avenuekerk was ook een inzamelpunt en wat daar is ontvangen wordt gedeeld met ons en Kom en Zie. Zo kunnen we heel veel mensen iets extra’s geven.

Ook alle gemeenteleden die langs kwamen of in de kerkdiensten spullen brachten, heel hartelijk dank.