Kerstmorgen 25 december
28 december 2023

Voor trouwe kerkgangers was dit de derde kerkgang in 2 dagen tijd, maar wie naar deze dienst niet geweest is, heeft echt wat gemist. Wat een feest! De kinderen mochten diverse keren mee musiceren met de prachtige kerstliederen met aan het orgel Anna den Hertog–Karpenko, op de dwarsfluit Katja Pitelina  en als dirigente ds. Marianne Bogaard.

Monique van Hoof vertelde het verhaal van Joram, de knorrige herder met als slot een tableau vivant van diverse personen uit onze gemeente. En laat daar nu dan ook een echte Joram als herder tussen staan! En een heuse Jozef en Maria met het kindje Jezus! Of was dat toch Sofia?!? Het was in ieder geval bijzonder! De kinderen gingen daarna in hun eigen ruimte kerststalletjes maken.

Van de onrust in de wereld werd niet weggekeken, maar zeker benoemd met als bemoediging het Licht voor alle mensen! Het lied “Er is uit ’s werelds duistre wolken….” kreeg daardoor een diepere betekenis.

En tot slot werden we verrast door de muziek van César Franck “Grand Choeur” (Sortie pour Noël) gespeeld door Anna, Katja, Elsa en Bernard.  

Redactie

Klik hier voor de overige foto’s