Prinsenlandkring, verslag van 30 maart
5 april 2023

De vaste ploeg was er al: Cobi, Lenie en Cees en Jeanine. En onze gastspreker van vandaag, André de Boer, was al druk bezig met installeren van apparatuur. Vandaag zou hij invallen voor Laurens de Visser met zijn muziekprogramma. Alle goeds voor jou, Laurens! De mensen druppelden binnen en met de koffie in de hand kon de presentatie beginnen: het stadhuis van Rotterdam.

U wilt het misschien niet geloven, maar André vertelde daar, met een kleine koffiepauze, zeker anderhalf uur over en het was dat het tijd was, maar anders waren we nog even doorgegaan! Ongelooflijk boeiend! De bouw, de kunst, de architectuur, de beelden, de schilderijen en ornamenten, de indeling van het gebouw: alles kwam aan bod van binnen en van buiten. Iedereen kent het gebouw, iedereen is er wel eens geweest én sommigen zelfs getrouwd!, de zalen, de trappen, de kamers, maar niemand wist er zoveel van! Wist u dat er een orgel was met een echte stadsorganist?? Met kwinkslagen en anekdotes, roddel- en achtergrondverhalen kwamen we heel wat te weten! André, heel veel dank!

Jeanine begon met de vermelding van de afwezigen en eindigde met de melding van haar eigen verhuizing in september. We gunnen haar alle goeds in Zeeland bij haar familie, maar de Prinsenlandkring heeft wel een opvolger nodig om deze bijeenkomsten te kunnen voortzetten. Wie o wie voelt zich geroepen om dat samen te organiseren? Laat het mij weten!

Voorlopig is Jeanine er nog en de volgende bijeenkomst is op 4 mei, weer met als gastspreker André de Boer, maar dan n.a.v. het bombardement, een wandeling door Rotterdam.

Hennie van der Linden