Uitgiftepunt Voedselbank groeit
4 november 2022

Steeds meer mensen komen dinsdagmorgen voor een voedselpakket naar de Hoflaankerk. Van eind augustus tot eind oktober zijn we van een stuk of 50 pakketten naar meer dan 70 pakketten gegroeid. Heel veel pakketten zijn bestemd voor gezinnen, het gaat dus om veel meer dan 70 mensen uit Kralingen en De Esch. En we verwachten dat het aantal klanten de komende maanden nog veel verder zal groeien, met name nadat mensen de eindafrekening van hun energienota ontvangen zullen hebben.

We hebben bij het uitgiftepunt een leuke en enthousiaste ploeg vrijwilligers rondlopen die open staat voor allerlei extra acties naast het uitdelen van de pakketten. Deze vrijwilligers waren erg blij met de kinderboeken die we na de Kinderboekenweek van de dames van Amesz geschonken kregen. Wij proberen goed bij te houden wie van onze klanten kinderen hebben, en hoe oud die dan zijn. De boekjes waren dan ook weer heel snel weggeschonken.

Zo af en toe krijgen we een of meer zakken met kleding. Nu willen wij absoluut geen kledingbank worden omdat we niet de opslagruimte hebben om allerlei gesorteerde kleding op voorraad te hebben. Maar het is best wel leuk om af en toe een rek met kleding te hebben staan waaruit meerdere mensen toch altijd weer wat dingen vinden die van hun gading zijn.
Onze eigen diaconie zorgt binnenkort voor een grote hoeveelheid warme sokken voor onze klanten.

Begin oktober kon onze diaconie – mede dankzij een grote gift van een gemeentelid – aan al onze klanten een boodschappen bon van € 20 aanbieden.

Onlangs kregen we vanuit de Christelijk Gereformeerde kerk in Kralingen 125 kilo vers geplukte appels aangeboden. Daarmee hebben we 125 zakken van ongeveer 1 kilo gevuld. Heel veel zakken zijn aan onze klanten meegegeven, de rest is naar het diaconaal buurtpastoraat in wijkgebouw De Bron in Crooswijk gebracht.

In november zullen we u nog een keer vragen om wat spullen aan te leveren waarmee we de voedselpakketten kunnen aanvullen. Waarschijnlijk gaan we vragen om schoonmaak- en verzorgingsproducten. Dat zijn zaken die niet in de pakketten zitten, maar waar wel grote behoefte aan is. Meer hierover leest u over één of twee weken op de website en in de Nieuwsbrief.

Leonard de Vos