Vele gaven
17 november 2022

Wat een prachtige bevestigingsdienst was het zondag 13 november in een volle Hoflaankerk vol kleur en geluid!

Karin de Schipper ontving haar kerkelijke bediening en zegen voor haar werk voor SKIN-Rotterdam in onze eredienst. Voorgangers in de dienst waren classispredikant ds Gerrit van Meijeren, ds Ilse Hogeweg en Karin de Schipper zelf. Zij heeft tevens de verkondiging verzorgd. SKIN-voorgangers pastor Ola Asubiaro, Bishop Nana Opoku en anderen werkten mee aan de dienst, waaronder natuurlijk ook onze eigen predikant ds Ilse Hogeweg.                                                                                                

Het thema was vele gaven met als schriftlezing Korintiërs 12: 4-11 Wij zijn dankbaar voor de vele verschillende gaven, aan ieder geschonken door de Geest. Met wat wij ontvangen, mogen we werken aan de kerk van Christus. Afgelopen zondag was daartoe een moment van zegen en vreugde.                                                                                            

Prachtig om te zien hoe de kerkenraad van Protestant Kralingen met de SKIN voorgangers om Karin heen stonden bij de handoplegging en hoe mooi dat Anet van Genderen van wijkgemeente De Goede Bron uit Alphen haar toezong met de woorden “Vrede wens ik jou!”,  waarna aansluitend de gemeente meeging in dat prachtige lied.

Na de door de voorgangers gezamenlijk uitgesproken zegen gingen Bisola Olusanya and friends voor in een samenzang, waarna er gelegenheid was om Karin te feliciteren. Bij de koffie werden er zoete en hartige lekkernijen gedeeld, gemaakt door vrijwilligers van SKIN-Rotterdam. 

Hennie van der Linden

Natuurlijk was het de bedoeling om deze kerkdienst te streamen. Maar helaas, de techniek liet het afweten. Het streamkastje had kuren, zowel de stream als de opgenomen backup waren niet om aan te zien. Er staat tijdelijk wel een goede geluidsopname van deze dienst op kerkomroep.nl (zondag 13 november 10 uur).