16 december 2023 | 20:15
Hoflaankerk

Kom naar een prachtige avond vol winterse kerstmuziek in de Hoflaankerk. Stilstaan en genieten van de meditatieve klanken van o.a. Pärt en Whitacre, kerstklassiekers op het orgel en samen prachtige kerstliederen zingen.  

Het Kamerkoor van Toonkunst Rotterdam onder leiding van Maria van Nieukerken brengt u in vervoering. Het koor zingt onder andere het meesterwerk Sainte-Chapelle van de Amerikaanse componist Eric Whitacre. Hij liet zich bij het componeren van dit stuk inspireren door de tekst ‘Sanctus, sanctus’ aan de buitenkant van de Sagrada Familia in Barcelona. Het lied vertelt het verhaal van een jong meisje dat bij binnenkomst van de Sainte-Chapelle in Parijs de engelen, die op de gebrandschilderde ramen zijn afgebeeld, hoort zingen. 

Orgel 

Naast koorzang schittert organist Wouter van der Wilt met solostukken, de Kerstsuite van Bram Beekman en Johannes Brahms’ “Es ist ein Ros entsprungen”. 

Kerst Sing Along 

Het concert op zaterdag 16 december begint om 20.15 uur, maar voorafgaand aan het concert is er een Kerst Sing Along. Zing voorafgaand aan het concert samen met het koor een paar liederen, die u tijdens het concert ook mag meezingen.   De vorige Sing Along was een groot succes bij onze bezoekers.  

Iedereen is welkom, mis dit niet! 

Let op: de Kerst Sing Along start al om 19.00 uur!  

Kaarten via https://toonkunst.nl 

Belangrijk:  

Vanwege dit kerstconcert op zaterdag 16 december zal het gebruikelijke kerstconcert op Tweede Kerstdag dit jaar niet plaatsvinden.