17 mei 2024 | 19:30
Hoflaankerk

Vrijdagavond 17 mei zal voor de laatste keer de IDAHOTvesper gehouden worden in de Hoflaankerk. Het is voor het vijfde jaar dat deze vesper gehouden wordt. Het zal de laatste keer zijn, omdat de belangstelling in de afgelopen jaren helaas minder werd, en ook de voorbereidingsgroep erg klein geworden is – dat is jammer. Maar nog meer, omdat er steeds meer kerkelijke gemeenschappen zijn waar gelovige LHBT+ers een vanzelfsprekende en veilige plaats hebben gevonden – en dat is goed nieuws. De noodzaak om een roze viering als ‘safe space’ te houden is minder geworden. Om al deze redenen zal de werkgroep Interkerkelijke Roze Vieringen Rotterdam ‘op de waakvlam’ gaan en gaan zoeken naar een nieuwe vorm. Wie mee wil denken met de werkgroep is van harte welkom.

Het thema van de komende IDAHOTvesper is ‘de prijs van de vrijheid’, met als bijbeltekst: wees sterk en houd goede moed (Deuteronomium 31:6)!. Altijd vindt de IDAHOTvesper plaats op 17 mei: de dag en de datum, dat homoseksualiteit als ziektebeeld geschrapt werd uit het wereldwijde diagnosesysteem van de wereldgezondheidszorg. Dit jaar is 17 mei ook een bijzondere datum, omdat onder voetballers in Duitsland gesproken wordt over een coming out van verschillende voetballers tegelijk. Zoals bekend is voetbal een LHBT+-vijandige omgeving. In heel Europa durft geen enkele profvoetballer voor zijn geaardheid uit te komen – die prijs is te hoog. Nu is er sprake van dat een aantal Duitse voetballers dat tegelijk zullen doen

https://nos.nl/artikel/2518783-hoop-en-scepsis-over-duits-plan-voor-groepscoming-out-in-profvoetbal

Na afloop van de vesper zullen we kaarten ondertekenen die we zullen versturen naar de Roze Kameraden van Feyenoord, die, zoals u wellicht weet, ook veel agressie te verduren hebben gekregen. Deze kaarten ondertekenen we bij de koffie en de thee.

We hopen dat u deze laatste roze viering mee wilt maken! Weet u welkom:

Vrijdagavond 17 mei 19.30 uur in de Hoflaankerk

Interkerkelijke Roze Vieringen Rotterdam

Protestantse Gemeente Rotterdam Kralingen