25 september 2021 | 14:00 16:00
ProRege, Rotterdam

info Anne Gercama

Veel mensen maken zich zorgen over de natuur. Er waren vreselijke overstromingen in Nederland, België en Duitsland. Steeds duidelijker worden de effecten van klimaatverandering op ons dagelijks bestaan. Op een harde manier worden we gewaar, hoe dichtbij de natuur is. We zullen op de één of andere manier toenadering tot de natuur moeten zoeken.
Het Bureau Stadsnatuur van de Gemeente Rotterdam doet al bijna 25 jaar onderzoek naar onze omgeving. De bioloog André de Baer­de­maeker werkt bij dit Bureau als onderzoeker en adviseur. Ook is hij voorzitter van de Vogelklas Karel Schot. Deze organisatie is al vele jaren bezig om de wilde vogels in onze stad te onderzoeken om hun lot te verbeteren. De secretaris van de vogelklas, Peter Milders bestudeert kleinere zoogdieren, zoals mollen en egels. Hoe staat het met de natuur in de stad en wat kunnen we doen om onze omgeving te leren kennen?
Op zaterdag 25 september a.s. kunt u het meemaken in Centrum Pro Rege. We zullen u ook de nestkastjes laten zien op een onverwacht rustige plek achter Pro Rege. Van een bevriende dierenwinkel hebben we een aantal leuke cadeau gekregen. Zolang de voorraad strekt kunnen we die weggeven. U kunt op uw beurt dieren in onze stad helpen en op zijn minst ideeën opdoen. Het begin van een nieuwe start! U krijgt er heel veel plezier voor terug. Want terwijl de natuur in de stad het zwaar heeft is het een bron van schoonheid en rust. Het wordt een positieve bijeenkomst.
We starten de startzaterdag om 14.00 uur in Pro Rege. U kunt de rest van het programma dan meemaken in de Hoflaankerk.