11 mei 2022 | 10:45 14:00
Eiland van Brienenoord

Onder de bekendste brug van Nederland ligt een groene oase, waar je voor even kunt ontsnappen aan de hectiek van de stad. Dwalend over het eiland passeer je verwilderde bosschages, volkstuinen, een natuurspeeltuin, een oude bouwput en een getijdenpark waar het Maaswater twee keer per dag binnenstroomt. Op de foto de uiterste westpunt van het eiland, een stukje waddengebied in Rotterdam. Extra verrassingen zijn de weidse uitzichten op de Van Brienenoordbrug en de markante skyline van de stad. Eigenaar en beheerder van dit eiland is de gemeente Rotterdam.

De Duurzaamheidsgroep nodigt alle liefhebbers uit voor een bezoek aan het Eiland op woensdag 11 mei 2022. De nieuwe Ben Schopbrug is gemakkelijk begaanbaar voor fietsers en voetgangers, maar ook voor mensen die wat moeilijker ter been zijn. De fiets kan direct voorbij de brug gestald worden. 

Wie die dag niet voor de fiets kiest, kan zich aansluiten voor de – korte – busreis vanaf Kralingse Zoom. De busreizigers verzamelen om 10.45 uur boven bij metrostation Kralingse Zoom, de fietsers ontmoeten elkaar om 10.45 uur beneden op de parkeerplaats van het station.

Tip: Aangezien de eetgelegenheid op werk­dagen niet open is, adviseren wij om een eigen lunchpakket mee te nemen.

Wij hopen op mooi weer en verzoeken u zich aan te melden bij Riny Torn, tel. (010) 235 54 48, e-mail: rinytorn@hetnet.nl