Favoriet kerstlied
6 december 2021

Hennie van der Linden vroeg mij wat mijn favoriete kerstlied is. Over die vraag heb ik de afgelopen weken nagedacht; het was geen gemakkelijke vraag, het was niet één lied dat direct bij mij boven kwam bij deze vraag. Maar toch een poging.

Bij kerst denk ik aan het lied  ‘Away In a Manger’, een christmas carol die ik de laatste jaren regelmatig en graag heb gezongen. Ik herinner me nog een kerstwandeling met de kinderen van onze gemeente door Kralingen, waarbij op verschillende plekken iets gebeurde. Een van die plekken was de voortuin van Sipke Sels, (zie foto) waar ik mocht meezingen in een klein koortje. We zongen verschillende christmas carols, waaronder ook deze. Een lied dat het verhaal vertelt van de stal, de sterren, het kindje Jezus. Zo beeldend dat ik het voor me zie als ik het zing!
In mijn werk als leerkracht zing ik ook graag in de advents- en kersttijd met de kinderen.
‘Ga je mee op zoek naar het koningskind’ vind ik een prachtig kerstlied, we gaan op zoek, we gaan op reis, we zien de ster! Heerlijk om zo samen met kinderen te zoeken en te vinden wat voor ons belangrijk is.
Ook het ‘Eer zij God in onze dagen’ hoort voor mij bij kerst. Door het Gloria dat alleen met kerst zo uitbundig in de kerk gezongen wordt. Herinneringen aan alle kerstfeesten die we in de kerk als gezin samen hebben gevierd. Tot slot Sky Radio Christmas station, non stop kersthits vanaf november is natuurlijk favoriet. Met in de playlist prachtige liederen om naar te luisteren en mee te zingen (als er niemand meeluistert), sommige van deze liederen kunnen wat mij betreft zo in een kerkdienst gezongen of beluisterd worden!

Ik kijk uit naar de kerstliederen die we ook dit jaar weer zullen horen, en meezingen!

Marieke Bukman