Pastoralia juli-augustus 2021

door | jul 6, 2021 | Pastoralia

Nu er steeds meer mogelijk is

Hoe goed dat de snelle en vele vaccinaties ons nu veel meer vrijheden hebben gegeven. Het is goed en van het grootste belang om elke stap bewust te zetten, als mens en als gemeenschap: wat fijn, we kunnen weer zingen, wat heerlijk, we kunnen elkaar weer buiten ontmoeten bij koffie, hoe goed, we kunnen meer mensen thuis ontvangen. We kunnen elkaar weer tegenkomen, spontaan, bij kerkdiensten en ook bij activiteiten. Hoe belangrijk is het om zo open mogelijk en met toewijding naar elkaar te vragen. Hoe zijn de afgelopen maanden voor jou geweest? Ook hierin is het zo belangrijk om het antwoord niet vooraf in te vullen. Niet elke alleenwonende is eenzaam geweest. Wat voor de één eindeloos saai was, was voor een ander goed te doen of een tijd van hulp aan anderen. Hoe zijn de afgelopen maanden voor jou geweest? Ik hoop dat er vele goede zomerse ontmoetingen zullen zijn, met open gesprekken. Met aandacht en interesse in ieders welzijn en ieders zo verschillende verhaal.

Bloemen uit de diensten

Zondag 6 juni: Joost Nieuwstraten en Joan van Erkel en kinderen Kate en Matthijs, Steen­loperstraat 38, 2903 AP Capelle aan den IJssel kregen de bloemen met onze hartelijke groeten en felicitatie vanwege hun geregistreerd partnerschap
Zondag 13 juni: Ank Blijleven-van der Torre, Sigrid Undsetweg 88 werd bemoedigd door de bloemen na het overlijden van Iman de Vin.
Zondag 20 juni: het echtpaar Flieringa-Voorrips was op 16 juni 65 jaar getrouwd. Met onze gelukwens gingen de bloemen naar ’s-Gravenwetering 64.
Zondag 27 juni: Janny Korpershoek is herstellende van een heupoperatie. Als ondersteuning bij haar revalidatie, werden op haar adres Voorschoterlaan 18A bloemen bezorgd.

Meeleven

Theo Schut, Essenweg 33, heeft een hart­infarct doorgemaakt en moest daarom een ingreep ondergaan. Wij wensen hem alle goeds toe voor zijn herstel en het bijkomen van de schrik.
Met Janny Korpershoek zijn wij dankbaar dat haar heupoperatie goed is verlopen; we wensen haar veel sterkte voor de verdere revalidatie.
Andrien van der Wal, Admiraliteitskade 74Z, heeft eveneens een heupoperatie ondergaan. Ook met haar zijn wij dankbaar dat zij daarmee verlost is van een lange weg van pijnklachten, en we wensen haar een goed herstel.
In de vorige Caleidoscoop stond vermeld dat Wim van der Gaag aan de Ringvaartweg 258 woont. Dat moet de Kralingseweg zijn! We zijn dankbaar dat hem even rust is gegund tot de volgende controle.

Om aan te denken

De afgelopen zondagen waren er mensen in de kerk die we door de omstandigheden maanden niet gezien hadden. Wat fijn! We realiseren ons dat het weer naar de kerk komen door ieder anders wordt beleefd. Voor de een is het een vreugde, de ander zal juist dan herinnerd worden aan een groot verlies. Graag willen we daarin om elkaar heen staan. Mocht het u/je steunen dat zo’n eerste keer na lange tijd in het gebed de naam van een geliefde wordt genoemd, laat het ons dan gerust weten. Wij vieren in grote verbondenheid met hen die wij missen.

Met een hartelijke groet van uw pastores,
ds Marianne Bogaard en ds Ilse Hogeweg

Trouwe God,
wij danken U dat U opraapt
wat iedereen heeft weggegooid
en over het hoofd heeft gezien.
Leen ons vandaag uw ogen en uw aandacht.
En als wij onszelf ervaren als vergeefs,
neem ons dan in uw handen.
En vooral:
laat uw liefde ons allen omarmen.

Amen.

Jan T. Bakker | Liedboek, blz. 1361