Erediensten

Paastijd

Zeven zondagen tellen we van Pasen tot Pinksteren. Die hele periode kennen we als de Paastijd. Eerste Paasdag is de 1e zondag van Pasen, de week daarna de 2e… zo tellen we tot zeven. De kleur is wit en we zingen het gloria weer, het feest van Pasen straalt door in de diensten.  Nu vieren we natuurlijk iedere zondag dat de Heer is opgestaan, maar in de Paastijd wordt dat extra benadrukt. We laten de boodschap van hoop en opstanding landen in ons leven hier en nu.

Dat is niet vanzelfsprekend. Er is veel in dat hier en nu dat in groot contrast staat met de overwinning van het leven op de dood. In mei zal de herinnering aan de verwoesting van Rotterdam ons misschien nog intenser verbinden met de oorlog in Oekraïne die levens afbreekt. Daar gaan we niet aan voorbij. Maar door Pasen te blijven vieren zeggen we óók dat wij er niet in willen berusten dat dat nou eenmaal de realiteit is. Wij zijn niet bestemd om te doden, maar om te leven in Gods Licht.

De illustratie hiernaast is van:
Khrystina Kvyk – Oekraïne: “I am the light of the world”

 

Zondag 15 mei

vijfde zondag van Pasen, dopen

lezingen:
Deuteronomium 6: 1-9 en Johannes 13: 31-35

2de collecte:
Diaconaal Havenwerk

Hoflaankerk, 10 uur:
ds Marianne Bogaard

Hoe geef je de geboden door aan je kinderen? Houd ze in gedachten, spreek erover, lezen we. Jezus voegt er een gebod aan toe dat alles samenvat: Heb elkaar lief. Dat klinkt eenvoudig, maar het is een opdracht voor het leven. Op deze zondag wordt Rosie Elisa Heemskerk gedoopt, dochter van Rudi Heemskerk en Anne Duindam.

 

Dinsdag 17 mei

IDAHOT vespers

lezing:
2 Korintiërs 3: 17

uitgangscollecte:
Roze Vieringen

Hoflaankerk, 19.30 uur

Op dinsdag 17 mei is het International Day Against Homophobia and Transphobia, IDAHOT. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het verschijnsel homo-, bi- en transgenderhaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De Roze Vieringen Rotterdam organiseert samen met Protestants Kralingen op dinsdagavond 17 mei de IDAHOT vespers. Er is deze avond ruimte voor verhalen, muziek en bezinning.

 

Zondag 22 mei

zesde zondag van Pasen

lezingen:
Joël 2:21-27, Openbaring 21: 10-12 en 22-27
en Johannes 14: 23-29

2de collecte:
SKIN-rotterdam

Pro Rege, 10 uur:
ds Ilse Hogeweg

Drie beloftevolle teksten, vol troost en uitzicht, bereiden ons alle drie op eigen toon voor op het grote, nabije Pinksterfeest.